Veelgestelde Vragen Over RoomDialog

Algemene vragen

Wat is RoomDialog?

RoomDialog is het alternatief voor de fysieke afspraak. Hierdoor bespaard zowel de cliënt als specialist veel tijd. RoomDialog is zo ontworpen dat door gebruik van de veilige videoverbinding de specialist gemakkelijk een persoonlijk maar efficiënt gesprek met zijn cliënt kan voeren. Gemakkelijk cliënten uitnodigen of gebruik maken van een online inloopspreekuur. Tijdens het gesprek kunt u bestanden, chat, video en schermdelen met de cliënt en visa versa. Meer informatie vindt u hier.

Wie kan RoomDialog gebruiken?

RoomDialog is in een groot aantal branches bruikbaar, zie hier alle mogelijkheden. Voor iedere afspraak waar u elkaar niet fysiek hoeft te ontmoeten, maar het wel prettig is om elkaar te zien, en bestanden of schermen te delen. Dit alles met een veilige verbinding van RoomDialog.

Welke voordelen kent RoomDialog?

RoomDialog kent grote voordelen ten opzichte van de inefficiënte fysieke afspraken.

Voor de specialist: Vervolggesprekken kosten veel tijd voor de specialist terwijl dit vaak gewoon op afstand kan. Dit bespaard reistijd naar de cliënt voor de specialist. RoomDialog is niet locatiegebonden, dit betekent dat de specialist vanuit huis een consult kan hebben en geen vergaderruimten, spreekkamerruimten of wachtkamerruimten hoeft te gebruiken.

Voor de cliënt: De cliënt zal vooral het voordeel van tijdsbesparing ervaren. Door het gemak van RoomDialog heeft de cliënt geen reistijd meer en zal een gesprek gelijk on-the-point zijn. Geen onnodige wachttijden in de wachtruimte maar simpel het gesprek starten waar de cliënt wilt door een simpele klik.

Met RoomDialog heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk meerdere mensen te betrekken voor een multidisciplinair gesprek.

Zijn er kosten voor de cliënt aan verbonden?

Nee, de specialist heeft betaald voor de spreekkamers. Deze bepaalt zelf welke kosten voor het videogesprek aan de cliënt doorberekent worden.

Komt het voor dat RoomDialog niet functioneert?

Wij nog geen problemen ervaren met het gebruik van RoomDialog. Mocht u wel problemen ervaren dan staat ons support team voor u klaar: support@roomdialog.eu.

Waar vind ik meer informatie over RoomDialog?

U kunt alle informatie vinden op onze website. Mocht u meer informatie nodig hebben vul dan het contactformulier hiernaast in.

Specifieke gebruik vragen

Hoe spreek ik met mijn specialist af?

U krijgt een link per e-mail toegezonden waar u op kunt klikken. In deze e-mail staat aanvullende informatie over het gebruik van RoomDialog. Komt u er dan nog niet uit, neem dan contact op met uw adviseur.

Wat zijn de kosten van RoomDialog?

RoomDialog heeft een standaardprijs van €40 per maand per gebruiker. Bij afname van meerdere gebruikers kan de korting oplopen 50% van de standaardprijs.

Waarom heb ik geen afspraakbevestiging gekregen?

Treft u de e-mail niet aan in uw inbox, dan kunt u hem eventueel vinden in de spambox of reclamebox van uw e-mailprogramma. Indien u geen mail heeft ontvangen neem dan z.s.m. contact op met de receptie van uw adviseur.

Betaal ik per minuut?

Nee u betaalt een vast abonnement per kwartaal of jaar voor het aantal wachtkamer-licenties dat u afneemt. Neem contact op voor de exacte kosten voor uw organisatie.

Heeft iedere specialist een eigen account nodig?

Ja, persoonlijke accounts per specialist zijn nodig voor de veiligheidsnormen. Een cliënt moet ten alle tijde exact kunnen zien met wie hij een gesprek heeft.

Technische vragen

Wat zijn de systeem eisen?

PC, laptop, tablet:

  • Geïnstalleerde webcam, met actuele drivers en microfoon (let erop dat uw volume aan staat)
  • Wij adviseren de nieuwste browser versies van Chrome of Mozilla Firefox. Met plugin: Internet Explorer 10

Wat zijn de instellingen van Poorten/Firewalls

Voor firewalls is poort 443 en UDP 3478 nodig.

Poort 443 wordt standaard voor beveiligde https verbindingen gebruikt, echter UDP 3478 moet actief door de afdeling ICT worden open gezet. In de meeste gevallen lukt het om middels poort 443 een goede peer2peer verbinding te maken, echter indien dit niet lukt zoekt het systeem een weg via UDP 3478.

Op welke browsers werkt RoomDialog?

RoomDialog is (op PC) geoptimaliseerd voor gebruik met de nieuwste versies van Google Chrome en Mozilla Firefox en alle recente Android telefoons en tablets. Voor de meest recente versies van Internet Explorer (vanaf versie 11) bieden wij een plugin welke automatisch wordt aangeboden zodra een consult wordt geïnitieerd.

Moet ik software installeren?

U hoeft geen software te installeren op uw computer. Er is alleen een extensie nodig voor het schermdelen welke wordt aangeboden door een pop-up in de browser tijdens uw eerste consult.

Staat uw vraag hier niet tussen?

Stel uw vraag hieronder en nemen zo snel mogelijk contact met u op.